tips auto kopen

Tips voor het kopen van een auto

Is je huidige auto aan vervangen toe omdat deze niet meer door de APK komt of wil je gewoon weer een keer wat anders. Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden voor het kopen van de auto. Hoe start je jouw zoektocht? Heb je al een merk in gedachte? Ga je zelf online op zoek naar een nieuwe auto of ga je liever langs een aantal autodealers om het aanbod te bekijken en te vergelijken? In dit artikel geven we een aantal tips om te zorgen dat je de juiste auto aanschaft.

 

Begin met een online oriëntatie

Als je niet precies weet wat voor auto je wilt gaan kopen, dan is het aan te raden om te beginnen met een online oriëntatie. Je kunt beginnen met zoeken op bepaalde automerken of juist een zoeken bij een autodealer waar je al zeer tevreden over bent. Kijk hierbij naar reviews van verschillende merken en modellen en vraag ook in je omgeving naar ervaringen met bepaalde auto’s. Op het moment dat je weet welke auto’s jouw voorkeur hebben is het aan te raden deze een bezoekje te gaan brengen aan een autodealer. Kies bij voorkeur voor een goed aangeschreven dealer die gespecialiseerd is in bepaalde merken, zoals de A-point groep.

 

Maak een proefrit

Als je eenmaal een bezoek hebt gebracht bij de autodealer is het verstandig om een proefrit te maken. De verkoper kan nog zulke mooie verhalen vertellen over de auto. Alleen is de beleving die je in de auto meemaakt een doorslaggevende factor voor je eindbeslissing om de auto wel of niet te kopen. Op het moment dat een auto niet lekker rijdt, of je gewoon niet comfortabel zit in de auto dan is het verstandig om het niet te doen. Dit kan alleen worden achterhaald in een proefrit.

auto kopen
Hoe start u de zoektocht naar een nieuwe auto?

Maak duidelijke afspraken met de autodealer

Op het moment dat je jouw ideale auto gevonden hebt is het tijd om de koop af te ronden. Hierbij is het belangrijk om goede afspraken te maken met de autodealer. Heb je bijvoorbeeld wat gebreken gevonden, zorg er dan voor dat dit nog gerepareerd wordt voordat de koop rond is of zorg ervoor dat dit de prijs omlaag drukt. Verder is het ook verstandig om te kijken naar de mogelijkheid om alvast een APK keuring uit te voeren of in ieder geval een grote onderhoudsbeurt. Dit voorkomt onderhoud op een korte termijn, tenzij je natuurlijk afspreekt dat al het onderhoud binnen de eerste zes maanden gratis wordt uitgevoerd door de autodealer.

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *