Auto importeren

Je eerste auto kopen, zo moet het!

Je hebt pas je rijbewijs gehaald, of je staat op het punt het te halen. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk fatsoenlijk de weg op kunnen, want je hebt er immers zo hard voor gewerkt. Om dit te doen moet je een auto hebben. Maar hoe begin je daar nu eigenlijk aan?

Nieuw of tweedehands?

Eerst moet je beslissen of je je eerste auto nieuw wil kopen, of een tweedehandsmodel aanschaffen. Het voordeel van een nieuwe auto is dat je keuze hebt uit alle modellen die momenteel op de markt zijn. Bovendien weet je zeker dat je auto dan betrouwbaar werkt. De prijs ligt bij een nieuwe auto echter veel hoger. Je moet ook wachten op de levering, terwijl je bij een tweedehands auto je voertuig meteen tot je beschikking hebt. Verder is tweedehands kopen ook nog eens een goede manier van recycleren.

Welk type brandstof?

Je moet ook kiezen of je een diesel, benzine, of hybride auto gaat kopen. Diesels zijn over het algemeen duurder in aankoop en onderhoud, maar dat verschil merk je wel aan de pomp. Ze zijn tevens duurzamer en zuiniger. Benzine auto’s zijn dan weer beter als je voornamelijk korte afstanden rijd of niet op de autostrade komt. Hybride of elektrische auto’s zijn duurder in de aankoop, maar ook een stuk beter voor het milieu.

Wat zijn de kosten?

Denk buiten de kost om je auto te kopen ook aan de bijkomende kosten die bij je eerste auto komen kijken. Zo heb je bijvoorbeeld belastingen en verzekeringen die je moet betalen. Verder zijn er nog enkele kosten die uniek zijn aan je eerste auto, als je deze besluit nieuw te kopen, zoals een kentekenplaat, het inschrijvingsbewijs en de BIV.

eerste auto kopen
Ben jij van plan je eerste auto te kopen?

Een auto importeren uit het buitenland?

Je kan ook een auto importeren uit het buitenland. Dit kan, afhankelijk van welke auto je koopt, zeer geldbesparend zijn. Dit komt omdat andere landen natuurlijk andere btw-tarieven aanhouden. Het is bovendien zo dat de tweedehands automarkt in landen zoals Duitsland nu eenmaal veel uitgebreider is dan die hier. Je hebt dus ook veel meer keus. Misschien rijd je zelfs met een unie exemplaar rond dat hier (nog) niet wordt verkocht.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *