RC auto

Speelgoed voor volwassenen

Je hebt er waarschijnlijk altijd al een willen hebben, een radiografisch bestuurbare auto. Al vanaf kinds af aan stond je met open mond inde speelgoedwinkel te kijken naar al het moois. Elke sinterklaas en kerstmis werd je overgeslagen, maar net getreurd het is namelijk tegenwoordig ook speelgoed voor volwassenen. Tegenwoordig heb je RC auto’s die snelheden behalen die je eigen auto niet eens haalt. Maar wat moet je nou allemaal weten voordatje er een aanschaft? In deze blog kun je daar meer over lezen.

Geen speelgoed

Zoals hierboven benoemd zijn RC auto’s niet perse speelgoed meer. Uiteraard zijn er wel RC auto’s die bedoeld zijn voor kinderen, maar zeg nou zelf een RC auto met een topsnelheid van 100 kilometer per uur is absoluut niet voor kinderen bedoelt. De RC auto’s voor kinderen zijn van veel mindere kwaliteit. Dit is terug te zien in de materialen, zo zijn deze RC auto’s vaak van plastic. Ze gaan dus ook veel sneller kapot. De versie voor grote mannen gaat natuurlijk veel minder snel kapot. En mocht hij kapot gaan, dan worden de onderdelen gewoon vervangen net zoals bij een echte auto. RC auto’s zijn voor veel stoere mannen een echte hobby.

Heb jij al een RC auto?

De aanschaf

De aanschaf van een RC auto moet je niet over een nacht ijs willen doen. Je moet voordat je een RC auto aanschaft goed na denken over wat je zou willen. Er zijn namelijk meerdere soorten RC auto’s verkrijgbaar op de markt. In de RC auto wereld wordt er onderscheid gemaakt in drie soorten, namelijk: RC auto’s met een nitro motor, RC auto’s met een elektro motor en RC auto’s met een benzine motor. Deze verschillende soorten hebben allemaal hun nadelen en voordelen. RC auto’s met benzine motoren zijn bijvoorbeeld de grootste qua omvang en dus ook gelijk in vermogen. Naast dat het de grootste zijn vergen ze ook het meeste onderhoud.

Beginners

Als beginner is het aan te raden om een kant en klare auto te kopen. Neem bijvoorbeeld auto’s van het merk Traxxas. Dit merk heeft voor iedereen wel iets. De topsnelheden van de auto’s variëren tussen de 50 en 160 kilometer per uur.  Ook kun je de auto’s met elk type weer besturen. De elektronica is namelijk bij alle auto’s helemaal waterdicht. Wat deze auto’s helemaal uniek maakt is de garantie die erbij komt kijken. Je krijgt namelijk op elk model 2 jaar garantie.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *