3 tips bij het kiezen van een autoverzekering

Het kiezen van een autoverzekering kan soms een lastige keuze zijn. Dit komt omdat er veel punten zijn waar de verschillende autoverzekeringen op kunnen lijken. Om je de keuze makkelijker te maken tussen de verschillende autoverzekeringen lees je hier 3 tips die je daar goed bij kan gebruiken.

1.    Kijk naar de dekking

Auto’s verschillen veel van elkaar, niet alleen van prijs maar ook van leeftijd. Het is belangrijk dat je de juiste dekking kiest die bij de waarde en leeftijd van je auto past. Veel mensen betalen teveel voor hun auto omdat ze de leeftijd niet weten, en dat is zonde. Het is logisch dat je voor een nieuwere auto een wat uitgebreidere verzekering afsluit. Maar het is zonde als je voor een auto die al een aantal jaar oud is een hele dure verzekering af te sluiten.

verzekering auto tips

2.    Verhoog je eigen risico

Wanneer je van plan bent om een autoverzekering af te sluiten kan je er voor kiezen om je eigen risico te verhogen. Hierdoor gaat je premie vaak omlaag waardoor je goedkoper uit bent. Het nadeel van een hoog eigen risico is, is dat je voor een deel van je schade moet opdraaien wanneer je schade hebt gereden. Wanneer je van je zelf weet dat je veel schade rijdt is het niet aan te raden om je eigen risico te verhogen.

3.    Betaal je premie per jaar

Je kan ook geld besparen zonder dat je verzekering inhoudelijk verandert. Verzekeraars bieden namelijk vaak een korting aan als je je premie op jaarbasis betaald i.p.v maandelijks. Dit kan ook een voordeel voor je zelf zijn, zo heb je i.p.v ene maandelijkse last een jaarlijkse last wat voor rust kan zorgen, je weet namelijk dat je je verzekering al hebt betaald.

 

Bekijk hier hoeveel jij kan besparen op je autoverzekering om er zeker van te zijn dat jij niet onnodig teveel betaald.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *