trekhaak skoda

Skoda trekhaken

Een trekhaak is een vernuftige uitvinding die ervoor zorgt dat men een aanhangwagen of caravan mee kan vervoeren met een personenauto. Deze haak zorgt voor een vlotte en beweeglijke verbinding tussen de wagen en de aanhang. Iedere trekhaak en aanhangwagen heeft een maximaal gewicht dat toegelaten is om mee te trekken. Ook hoe men het gewicht verdeelt is belangrijk bij dit vervoer. Ieder model wagen heeft wel een trekhaak dat speciaal voor dat model gemaakt is. Zoals Skoda heeft ook verschillende trekhaken die men kan plaatsen afhankelijk van welk model Skoda. Zoals steeds wordt er ook gevraagd om telkens het model te vernoemen als men een trekhaak bestelt of laat plaatsen (vb. Model: Fabia, Rapid, Roomster, Felicia enz…).

Drie soorten trekhaken Skoda

Er zijn drie soorten trekhaken waaruit men kan kiezen als men een trekhaak wenst voor een Skoda. Belangrijk is hier om steeds het model van de wagen door te geven als men een trekhaak wenst te plaatsen.

De stijve trekhaak Skoda:

Een stijve trekhaak heeft geen beweeglijke kogelkop en is meestal vastgeschroefd aan de wagen zelf. Men heeft deze trekhaak altijd bij want hij is vastgelast aan de wagen.

Voordelen van de stijve trekhaak:
– Uitermate geschikt voor regelmatige gebruikers van aanhangwagens
– De kogelkop blijft steeds aan de wagen en is onbeweeglijk. De kogelkop kan niet van de wagen worden genomen.
– Voordeliger als de andere soorten
– Niet zo arbeidsintensief bij het plaatsen van de aanhangwagen

trekhaken wagen
Drie soorten trekhaken Skoda

De afneembare trekhaak Skoda:

Bij een afneembare trekhaak kan men de kogelkop eraf nemen. Hierbij is nog een onderscheid tussen een handmatig afneembare trekhaak of een automatisch systeem. Handmatig vergt heel wat kracht en energie om deze te plaatsen. Een automatisch systeem is duurder dan een handmatig systeem.

Voordelen van de afneembare trekhaak:
– Heel eenvoudig in gebruik
– De kogelkop is afneembaar
– Een redelijke prijs/kwaliteit
– Twee soorten afneembare trekhaken: met een handmatig hefboomsysteem of automatisch systeem. Het automatische systeem is iets duurder dan het handmatige systeem.

De zwenkbare trekhaak Skoda:

Bij de zwenkbare trekhaak is de kogelkop ook vastgezet aan de dwarsverbinding. Men hoeft de kogel niet meer te monteren of te demonteren. Door middel van een draaiwiel wordt de trekhaak in werking of in rust gebracht. In rust, bij parkeren, ziet men de trekhaak niet.

Voordelen van de zwenkbare trekhaak:
– Heel gemakkelijk te bedienen en te gebruiken
– Dit is een vrij duur systeem van trekhaak


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *