trekhaak renault

Renault trekhaken

Trekhaken Renault bestaan voor elk model van wagen. Bij het plaatsen van een trekhaak zal men steeds het model van de wagen vragen, omdat de trekhaak iets kan verschillen naargelang het model. In de trekhaken zelf vindt men ook drie soorten namelijk de stijve trekhaak, de afneembare trekhaak en zwenkbare trekhaak. Afhankelijk van het veelvuldig gebruik of het gemak kiest men een trekhaak naar eigen keuze. Een trekhaak monteren laat men best over aan een vakman of in een garage. Deze vaklui weten precies welke trekhaak bij het model van wagen past. Of het nu voor de Captur, Clio, Espace, Kadjar, Kangoo, Koleos, Laguna, Master, Modus, Talisman, Trafic of Twingo is.

auto trekhaak
Drie soorten trekhaken Renault

Trekhaken Renault: Drie soorten

De stijve trekhaak van Renault:
Een trekhaak dient om aanhangwagens mee te vervoeren. Als men kiest voor de stijve trekhaak gebruikt men op regelmatige basis deze trekhaak. De stijve trekhaak wordt vastgezet aan de wagen zelf. De kogelkop is als het ware vast aan de wagen. Deze trekhaak is één van de goedkopere soorten trekhaken. Het is ook eenvoudig om een aanhangwagen aan de wagen te plaatsen. Daarom is deze trekhaak ook uitermate geschikt voor bestuurders die regelmatig met hun aanhangwagen op de baan zijn.

De afneembare trekhaak van Renault:
Afneembaar wil zeggen dat de kogelkop van de wagen kan worden genomen. Dus deze zit er niet vast op en kan geplaatst worden als het nodig is. Hierbij zijn er ook twee systemen op de markt namelijk het handmatige systeem en het automatische systeem. Dus handmatig de kogelkop plaatsen kan zeer arbeidsintensief zijn. Daarom bestaan er al automatische systemen om de trekhaak te plaatsen. Deze trekhaak is ook eenvoudig in gebruik afhankelijk wat voor systeem men hanteert. Natuurlijk kost het automatische systeem heel wat meer dan het andere.

De zwenkbare trekhaak van Renault
Bij een zwenkbare trekhaak is de kogelkop van de trekhaas ook vastgezet op de dwarsverbinding. Dankzij een draaiwiel wordt de trekhaak in werking gebracht of in rust. Men draait als het ware de trekhaak uit als men deze dient te gebruiken. Deze trekhaak is de duurste van de drie. Het systeem van de zwenkbare trekhaak is gemakkelijk te bedienen.

Maak de juiste keuze trekhaak

Afhankelijk of men veelvuldig gebruik maakt van een trekhaak of slechts sporadisch kan dit de keuze van trekhaken Renault beïnvloeden. De prijs – kwaliteit verhouding legt vooral bij het feit of men een vaste of afneembare kogelkop neemt. En welk budget is voorzien voor deze trekhaak. Ook belangrijk bij de keuze van trekhaak.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *