busje huren

Rijden in ijzig weer

door

in

Rijden in het koude weer kan stressvol en eng zijn als er ijs of sneeuw op de wegen is. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat je voertuig goed is uitgerust om verstandig met deze uitdaging om te gaan. 

Afhankelijk van waarom je in een bestelbus of auto rijdt, je veiligheid en die van je goederen hangt af van een goede gesteldheid van je voertuig.

Dit houdt meestal in dat er overgeschakeld wordt naar winter- of koude weerbanden, het onderzoeken en onderzoeken van jouw voertuig op riemen en slangen, het vervangen van onderdelen, het goed kunnen gebruiken van dim-koplampen, enzovoort. 

Auto huren als oplossing

Met een busje huren Haarlem, hoef je je geen zorgen te maken over de staat van het voertuig, omdat je dan kunt kiezen uit een goed onderhouden vloot van vrachtwagens en bestelwagens voor persoonlijke en commerciële behoeften.

Van verhuizen naar een nieuw huis of een nieuw kantoor, een busje huren Leiden houdt in dat je altijd in een veilig voertuig plaatsneemt.

Wat moet je overwegen bij het rijden van huurauto’s of vrachtwagens bij koud weer?

Bij het rijden is het weer en de wegomstandigheden net zo kritisch als het hebben van een goed uitgerust voertuig. Er zijn een aantal waardevolle tips om je te helpen veilig te blijven in jouw huurwagen of vrachtwagen.

auto huren
Wil je een auto huren?

Rijden bij kou

Bij koude temperaturen: controleer het weer voordat je naar buiten gaat. Vermijd het rijden in extreme omstandigheden indien mogelijk. Zorg ervoor dat je een goede nachtrust hebt gehad. Kleed je op de juiste manier in warme, comfortabele kleding en schoenen. Houd een noodkit en -dekens in jouw busje of vrachtwagen in het geval dat ernstig weer je dwingt om in je voertuig te blijven.

Maak jezelf vertrouwd met de verhuur van of vrachtwagen: deze stap is vooral van cruciaal belang als je in dit type voertuig niet eerder hebt gereden. Het duurt een paar minuten voordat je vertrouwd bent met de bedieningselementen. 

Proberen om de ruitenwisser, verwarming of knoppen te vinden tijdens het rijden kan afleiden en ervoor zorgen dat je een ongeluk krijgt, bij voorkeur kort nadat je een busje hebt gehuurd.

Slecht zicht: in staat zijn om de weg te zien en andere voertuigen helpt duidelijk om ongelukken te voorkomen. Neem de tijd om je voorruit, ramen en spiegels te ontdooien voordat je op pad gaat. Houd je lichten aan zodat andere automobilisten je kunnen zien.

Goed zicht is belangrijk

Mistige voorruit en ramen: dit komt vaak voor tijdens het rijden in regenachtig of koud weer. Je neemt de tijd om het ijs en de vorst weg te halen, de motor te starten en je voorruit schoon te maken. 

Condensatie treedt op wanneer warme lucht een koud oppervlak raakt. Dit omvat je warme adem in het koude interieur van je voertuig. Schakel de airconditioning in om de ruit te ontdooien.  Het zal de waterdamp verwijderen en het risico op condensatie verminderen.

IJzige wegen: vermijd plotseling remmen of draaien, want het kan ervoor zorgen dat je voertuig slipt. Anticipeer en geef jezelf voldoende ruimte om te manoeuvreren. Gebruik geen cruise control of pomp ABS (anti-lock remsysteem) om te remmen, behalve als het ertoe kan leiden dat je de controle verliest.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *