bussen

De verschillende soorten bussen

door

in

Een stadsbus is maar een voorbeeld van het soort bussen die er op de wereld zijn. Een tourbus verschilt op een vlakken met een stadsbus. In een tourbus is meestal plaats voor een slaapcabine voor de chauffeur wat meestal niet geval is voor stadsbussen. Ook bevindt er zich in de meeste tourbus een toilet en zijn er meerdere zitplaatsen beschikbaar. Wilt u nu naast tourbus, stadsbussen en streekbussen nu meer weten over de andere soorten bussen die er zijn, lees dan snel verder. 

Stadsbus 

Een stadsbus wordt vooral ingezet om passagiers binnen een stad te vervoeren. Deze stadsbussen vallen samen met streekbussen, en langeafstandsbussen onder de categorie lijnbussen. Tegenwoordig hebben veel stadsbussen brede in en uitstapdeuren, veel staplaatsen en een verhoogde instap. De stadsbus is dus de perfecte bus om mensen op korte afstand te vervoeren. Sinds 2017 bieden de nieuwere modellen van stadsbussen niet alleen wifi aan, maar ook USB-poorten zodat passagiers tijdens de rit hun telefoons kunnen opladen. 

Streekbus 

In vergelijk met een stadsbus heeft een streekbus minder brede in en uitstapplaatsen. Eek streekbus legt echter wel langere afstanden af dan een stadsbus. Dit komt omdat in tegenstelling tot een stadsbus, de streekbus tussen dorpen en steden rijdt. Bovendien zijn er in streekbussen meer zitplekken beschikbaar dan in een stadsbus. Dit hogere aantal zitplaatsen is wel ten koste van het aantal staplaatsen. 

bestuurder streekbus
Bestuurder van de plaatselijke streekbus

(Inter)nationale langeafstandsbussen 

De naam zegt het al, langeafstandsbussen zijn bussen die worden ingezet voor lange afstanden, dan tussen een stad en dorp. Het betreft hier vaak een afstand tussen landen, of in een groot land, tussen steden. Hierdoor zijn concurreren langeafstandsbussen telkens met de spoorwegen. Een goed voorbeeld van een langeafstandsbussen is een tourbus. Deze bus is soms wel 15 meter, wat in vergelijk met andere bussen zoals stadsbussen, die doorgaans 12 meter, best lang is.

Vliegveld bus 

Een vliegveld bus is bedoeld om passagiers van het vliegveld naar het terminalgebouw te vervoeren en vice versa. Dit is nodig omdat sommige afstanden soms net te ver zijn om te lopen. Ook willen vliegtuigmaatschappijen voorkomen dat passagiers zomaar op het platform rond gaan dwalen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *