limousines

Het ontstaan van de limousine

door

in

Limousine zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij bruiloften, personeelsfeestjes of rode lopers. Bij een limousine denken vele mensen aan comfort en luxe. Maar hoe zijn deze limousines nu eigenlijk onderstaan. Hieronder leest u er meer over. 

Eerste productie 

In Amerika verschenen voor het eerst aan het begin van de twintigste eeuw limousines. De creatie van de lange auto ontstond door een van de fabrikanten destijds de carrosserie niet had vergroot, maar er juist een extra sectie erin had geplaatst. De bestuurder van zo’n limousine zat echter in tegenstelling tot zijn passagiers niet bedekt. 

Huur in plaats van verkoop 

Alhoewel de vraag naar een limousine over de loop van tijd begon te stijgen en Lincoln met zijn massa productie van limousines begon, viel de verkoop tegen. Hierdoor werd er besloten om de limousines te verhuren, omdat dat veel winstgevender was dan verkopen. 

witte limousine
De meest bekende witte limousine

Stilstand van de vraag naar limousine 

De limousines werden een ongekend succes in de Verenigde Staten, vooral onder presidenten. Aan de vraag van limousines kwam abrupt een einde, door het ontwerp van de limousine. De Amerikanen begonnen bleken deze helemaal niet te waarderen. Alhoewel Lincoln, verliezen begon te lijden, besloot Ford toch een deel van het bedrijf te kopen. Henry Ford ontwierp een moderne look voor het exterieurdesign, wat weer leidde tot de populariteit van de limousines. 

Limousine in Europa 

In Europa verschenen de Amerikaanse modellen van limousines pas veel later. De innovaties zoals die in Amerika werden toegepast kon niet in gelijk in Europa worden toegepast. Dit had twee redenen. Ten eerste, herstelde veel Europese landen nog van de nasleep van de oorlog. Ten tweede, was het voor monteurs in Europa, moeilijk om een deel van de auto te verwijderen en te vervangen zonder een deel van de eigenschap van de limousine te veranderen. Toch waande Europa zich stap voor stap aan het produceren van limousines. Tegenwoordig zijn de Europese modellen ook van veel beter kwaliteit in vergelijking met de Amerikaanse modellen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *