Onderhoudsbeurt

Het onderhouden van je auto, zo doe je dat!

Iedere auto heeft het nodig, geen enkele auto kan zonder. Nee, dit is geen raadsel. We hebben het over de onderhoudsbeurt van jouw auto.

Afhankelijk van gebruik

Hoe vaak je een onderhoudsbeurt auto moet inplannen hangt vooral af van het gebruik. Gebruik jij je vierwieler vooral zakelijk, zit je dagelijks op de weg en heb je ook dagelijks woon-werk kilometers? Dan praten we al snel over enkele tienduizenden kilometers per jaar. Je kunt je voorstellen dat alle onderdelen van jouw auto dan behoorlijk snel slijten. Daarnaast gebruik je meer olie en andere vloeistoffen. In dit geval is alleen een jaarlijkse onderhoudsbeurt auto zeker niet voldoende. Waarschijnlijk zal jouw garage je ook adviseren om tussentijds een kleine beurt te laten doen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen die over te slaan. Wel neemt de kans dan toe dat zich iets voordoet met je auto, vóórdat hij weer naar de garage mag.

Kleine privérijder

Het andere uiterste is als je je auto alleen privé en niet dagelijks gebruikt. Denk aan mensen die in een grote stad wonen waar autorijden geen pretje is en openbaar vervoer goed geregeld is. In die situatie volstaat normaalgesproken wel de cyclus van één keer per jaar een onderhoudsbeurt auto. Deze combineren met de jaarlijkse APK is dan zeker aan te raden.

Remmen onderhoud
Onderdelen die je zeker niet wil laten slijten: de remmen

Welke garage

Het is aan jou om te bepalen waar jij je vierwieler laat onderhouden. Dan kan bij de dealer waar je ‘m hebt gekocht (of waar jouw werkgever een contract mee heeft). Maar je bent er vrij in om een andere garage te kiezen. Bij sommige garages moet je je beurten weken van tevoren plannen, bij de andere kan dat nog in de week zelf. De één wil graag een garage in de buurt (kan heel handig zijn), de ander geeft de voorkeur aan een garage dichtbij zijn werkplek. Je kan hier in meenemen wat je van anderen over bepaalde garages hoort. Hoe dan ook is een onderhoudsbeurt auto belangrijk genoeg om een weloverwogen keuze te maken.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *