Een erkende autogarage staat voor kwaliteit

Erkende autogarage

Wanneer de auto kapot gaat is dat natuurlijk hartstikke vervelend. Je wil dan zo snel mogelijk weer gebruik maken van de auto, maar natuurlijk ook niet meer betalen dan nodig is. Helaas is het zo dat er, net zoals bij alle andere werkvelden, een paar minder goede bedrijven zitten tussen alle andere bedrijven en daarom kan een autogarage wel of niet erkend zijn. In deze tekst gaan we uitleggen waarom het zo belangrijk is om een erkende autogarage te kiezen.

Autogarages

Een autogarage is een plek waar je de auto laat repareren wanneer deze kapot is gegaan. Dat kan iets simpels zijn als het wisselen van een band, maar ook iets ingewikkelders wanneer de auto niet meer rijdt. Het is dan belangrijk dat je zeker weet dat de auto goed gemaakt wordt en dat er niet gekozen wordt voor goedkope onderdelen zodat de garage meer geld krijgt voor minder. Het is dan belangrijk om te kiezen voor een erkende garage.

Ook in een erkende autogarage kan je auto gepoetst worden

Erkende autogarage

Een erkende autogarage heeft een Bovag keurmerk. Dat keurmerk mogen zij dragen omdat ze zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Bovag. Doordat zij hierbij zijn aangesloten moeten zij werken via een bepaalde formule. Deze formule is bedacht zodat automobilisten niet de dupe kunnen worden van louche praktijken, maar waar voor hun geld krijgen. Een ander voordeel van de Bovag formule is dat er garantie zit op de reparatie. Een auto die gerepareerd is bij een erkende garage heeft dus drie maanden garantie op de reparatie. Mocht er bijvoorbeeld iets vervangen zijn en mocht dat direct kapot gaan, dan heeft de automobilist garantie op het onderdeel en is de garage verplicht hier iets mee te doen. Ook loopt de klachtenprocedure via Bovag en kijkt Bovag dus als onafhankelijke partij mee naar de klacht. Wanneer je op zoek bent naar een Bovag garage, kun je dat vinden via de website. Daar hebben zij een handige lijst met alle garages die aangesloten zijn bij Bovag en waar je dus altijd uit mag gaan van kwaliteit. Ook weet je dat de auto op een juiste manier gemaakt wordt.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *