garage inrichten

Eerste hulp bij een garage inrichten

Een werkplaats of garage inrichten heeft meer nodig dan alleen het hebben van alle apparatuur. Je zult aan alle eisen moeten voldoen en ervoor zorgen dat je op een geschikte locatie vestigt. Er zijn bovendien veel factoren waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van een werkplaats. Denk hierbij aan opslag, verlichting, stroomvereisten en andere belangrijke overwegingen.

Garage inrichten? Dit heb je nodig

Wanneer je aan de slag moet met trucks en bussen, zijn grote werkbanken van belang. Grote werkbanken maken het makkelijker om in de garage te werken. Een werkbank met gereedschap en toolboxen zullen je productiviteit verhogen. Je kunt zelf een goedkope werkbank bouwen met een zaag, een boormachine en een meetlint, afhankelijk van je ruimte of je kunt een werkbank kopen, eventueel tegen een zachte prijs. Een werkbank met overheadverlichting is een leuke functie die je niet wilt missen. Afgezien van een stevige werkbank, biedt alles op wielen (luchtcompressor, lasser, motorstatief, doorrolbare gereedschapskisten, enz.) je de mogelijkheid om de werkruimte opnieuw in te delen voor verschillende behoeften.

Hiermee kun je met verschillende ontwerpen spelen en variëren met de plaatsing van grote items die ruimte op de vloer innemen. Dit betekent bovendien dat je een workshop Dolly met houtschroeven en zwenkwielen nodig hebt. Vergeet niet dat goede verlichting essentieel is. Dit vermindert de belasting van de ogen en is van cruciaal belang voor kwaliteitswerk. Met grote ramen geef je jezelf overdag natuurlijk licht, maar wanneer je ’s avonds tot in de late uurtjes doorwerkt, zul je tl-armaturen nodig hebben.

Hoog plafond? Maak er gebruik van!

Als je garage een hoog plafond heeft, gebruik dat dan in je voordeel. Voor de werkplaatsinrichting kun je grote planken installeren, zelfs als je een ladder nodig hebt om ze te bereiken. Bewaar hier dingen die je niet vaak nodig hebt, zoals oude onderdelen of zelden gebruikte hulpmiddelen voor toekomstig gebruik. Zorg er bovendien voor dat je werkplaats een garage-luchtcompressor en luchtgereedschap heeft die effectief werken. In de meeste gevallen kun je nooit genoeg stopcontacten hebben. Zorg er echter ook voor dat je voldoende vermogen tot je beschikking hebt, omdat grotere lasmachines een hogere elektrische output nodig hebben.

werkplaats inrichten
Hoe is jouw werkplaats ingericht?

Veiligheid gaat voor

Ten slotte: veiligheid gaat voor. Zorg er dus voor dat je alle hulpmiddelen en beschermende uitrustingen bij de hand hebt, zoals een veiligheidsbril met zijschermen, oordoppen van schuimrubber en handschoenen. Draag bij het snijden en slijpen van metaal een gelaatsscherm.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *