Is de goedkoopste autoverzekering wel de beste?

Als je een auto hebt dan ben je verplicht om deze te verzekeren. Een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid is in Nederland verplicht. Bij de aankoop van een nieuwe of vrijwel nieuwe auto wordt aangeraden om een allrisk verzekering af te sluiten. Natuurlijk wil je niet te veel premie betalen en dus ga je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Maar is de goedkoopste verzekering altijd de beste keuze? Er zijn meer factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een autoverzekering afsluit.

Wat wordt er vergoed als ik schade heb?

Als je je auto alleen WA verzekerd hebt dan wordt schade aan je eigen auto nooit vergoed. Deze verzekering keert alleen schade uit aan de tegenpartij als jij de schuldige bent van de aanrijding. De vergoeding is altijd conform de opgave van de garage voor het herstel dan wel de dagwaarde van de auto. Het zal dus niet gebeuren dat je zelf nog moet bijbetalen als je een aanrijding hebt veroorzaakt. Als je allrisk verzekerd bent dan wordt ook schade vergoed aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt. Maar hier kunnen wel verschillen in zitten. Zo kan het zijn dat er sprake is van een eigen risico. Ook kan het zijn dat je bij de ene verzekering een vervangende auto krijgt zolang je eigen auto in de garage staat en bij de andere niet. Dit zijn punten waar je zeker op moet letten als je een verzekering voor je auto zoekt.

goedkope autoverzekering
goedkope autoverzekering

Korting op de premie

Er zijn verschillende mogelijkheden om een lagere premie te betalen. Verzekeringen online vergelijken is een mogelijkheid. Ook kun je je aansluiten bij een collectief. Zij doen een soort van aanbesteding en bieden vervolgens het beste aanbod aan hun ‘leden’ aan. Daarnaast bouw je bij vrijwel iedere autoverzekering korting op als je geen schade claimt. Deze no claim korting kan tot wel 70% per jaar oplopen. Als je vervolgens toch een keer schade claimt zakt de korting gedurende 1 of meer jaren naar een lager niveau tot je weer genoeg schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Is een verzekering voor mijn auto online afsluiten wel vertrouwd?

Je mag er vanuit gaan dat je met een  gerust hart een autoverzekering online kunt afsluiten. Sterker nog, ook veel andere verzekeringen zoals voor inboedel of je zorgverzekering sluit je tegenwoordig ook meestal af via het internet. Je kunt, als je twijfelt over de betrouwbaarheid van een verzekeraar, eventueel online zoeken of er mogelijk klachten bekend zijn. Als dit niet het geval is dan mag je er vanuit gaan dat deze verzekeraar gewoon betrouwbaar is.

Wil jij een goede verzekering met een lage premie?

Als je een goede autoverzekering wilt tegen een lage premie dan is Diks een goede suggestie. Deze verzekeraar biedt autoverzekeringen aan met uitstekende voorwaarden tegen een aantrekkelijke premie. Je kunt online je gegevens invullen en meteen zien welke premie jij gaat betalen voor je huidige auto. Als deze premie je aanspreekt kun je in de meeste gevallen direct overstappen.

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *