Caravan

3 tips voor je eerste campervakantie

Ga je voor het eerst met de camper op vakantie? Leuk, maar ook spannend. Er komt immers wel iets meer bij kijken dan wanneer je met de auto op vakantie gaat. Een camper is een stuk groter, zwaarder en de belangrijke dingen zitten op andere plekken. In dit artikel geef ik je 3 tips voor je allereerste campervakantie, zo ben jij goed voorbereid. 

Bereid je reis goed voor

Op de bonnefooi vertrekken en wel zien waar je uitkomt is misschien juist wat jouw zo trekt aan het kopen van een camper, maar voor een beginnend camper eigenaar is het toch aan te raden je reis goed te plannen. Zorg dat je niet te grote afstanden plant en dat je hebt uitgezocht waar je wel en niet mag staan met je camper. Door je reis goed voor te bereiden voorkom je dat je reis uiteindelijk heel erg tegenvalt. Met de camper op vakantie gaan is immers wel wat anders dan met de auto of het vliegtuig. 

Ken je camper

Naast de voorbereiding van de reis zelf is het ook goed om je voor te bereiden op de camper. Zorg dat je je camper goed kent en dat je alle informatie die je eventueel nodig gaat hebben bij je hebt. Heb je bijvoorbeeld een Dethleffs camper, zorg dan dat je alle informatie hebt die past bij die camper. Denk hierbij niet alleen aan je kentekenpasje, maar ook aan de afmetingen en de gewichten van je camper. Schrijf deze gegevens op en plak deze in je zonneklep. Hierdoor kun je het snel tevoorschijn halen en voorkom je dat je bijvoorbeeld onder een te lage brug doorrijdt. Bekijk ook waar je water- en brandstoftank zitten en plak hier herkenbare stickers op. Zo haal je ze niet door elkaar.

Camper
Op vakantie met een camper.

Sluit alles goed af

Dan de laatste tip: sluit alles goed af voor je gaat rijden. Zorg ervoor dat alle kastjes goed dicht zitten (en wees ook voorzichtig als je ze na een hobbelige rit weer opent). Je wilt immers niet dat alle inhoud van je kastjes tijdens de rit op de grond valt. Zorg er daarnaast voor dat je wanneer je wegrijdt van je camperplek je het elektra en de gasfles afsluit. Het zal je maar gebeuren dat je wegrijdt en de stekker nog in het elektriciteits paaltje zit. Dan ziet iedereen meteen dat je een beginner bent en dat wil je niet. Vergeet uiteraard ook niet om je woning goed afgesloten achter te laten. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken terwijl je aan het genieten bent van je reis.  


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *