tips voor wrappen auto

Zelf je auto wrappen

door

in

Met het wrappen van je auto leg je een laagje folie over je auto heen om het een andere kleur te geven. Dit is een mooi alternatief voor het lakken van je auto of om de lak van de auto te beschermen. Je kan de auto namelijk ook met doorzichtige folie wrappen. In dit artikel geven wij aan wat je moet doen om zelf je auto te wrappen.

Moet ik naar de garage om mijn auto te wrappen?

Zelf je auto wrappen is een klusje van precisie en veel geduld. Heb je geen vaste vingers? Dan kan je beter de hulp inschakelen van een garage of iemand die dit al eens eerder heeft gedaan. Iedere vouw of scheurtje is namelijk niet meer weg te werken. En dat zou toch zonde zijn?

Gedeeltelijk of volledig wrappen

Je hoeft natuurlijk niet je hele auto te wrappen als je dat niet nodig is. Bij bedrijven zie je vaak dat de bedrijfsinformatie en het logo op de auto geplakt worden. Mocht je de de auto niet volledig willen wrappen dan wordt zelf je auto wrappen al iets eenvoudiger.

zelf auto wrappen
Wat moet je doen om zelf je auto te wrappen?

Tips voor het zelf wrappen van je auto

Voordat je begint is het belangrijk dat je auto goed schoon is. Er mag geen stof op de auto zitten en de spatjes en de puntje in het lak moeten ook weggewerkt worden. Maak de auto daarna goed droog. Het is belangrijk dat alles goed droog is. Anders plakt het folie niet goed op de lak.

Gebruik bij het aanbrengen van de folie een föhn zodat het folie eenvoudiger te vormen is. Daarnaast is het belangrijk dat je de auto wrapt in een omgeving waar het goed verlicht is, zodat luchtbelletje goed opvallen. Deze kan je dan nog op tijd wegwrijven met een rakel.

Nu kan je beginnen met wrappen. Begin met het plakken van de wrap bij de makkelijke delen van de auto. Hierdoor krijg je er een beetje handigheid mee zodat je bij de moeilijke plekken het wrappen al een beetje onder de knie hebt. Om een mooi resultaat te krijgen is het belangrijk om bij grote delen zoals de motorkap de hulp in te schakelen van een tweede persoon.

Daarnaast is het belangrijk om bij de hoekige en ronde onderdelen van de auto de wrap goed te verwarmen zodat er later geen vocht onder kan komen te zitten. Dit is met name belangrijk bij de wielkasten.

Wil je er zeker van zijn dat het lukt? Dan kan je dit het beste door een garage laten doen. Wil je wel wat geld besparen? Bestel dan in overleg met je garage zelf de folie voor het wrappen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *