Waarom is een autoverzekering vergelijken zo interessant?

door

in

Het wordt door experts voordat je overgaat tot het afsluiten van een autoverzekering altijd aangeraden om ervoor te kiezen om een vergelijking uit te voeren. Een dergelijke vergelijking uitvoeren is van belang omdat je op die manier instant kan rekenen op verschillende voordelen. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je door het uitvoeren van een vergelijking een goed beeld zal krijgen van de diverse autoverzekering mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden. Daarnaast zal het echter eveneens duidelijk worden dat je kan rekenen op het afsluiten van een voordelige verzekering voor je auto. Hoe dan ook, wanneer je wenst te ontdekken wat de autoverzekering vergelijken nu precies zo populair maakt moet je zeker verder lezen!

1.) Het geeft je een goed beeld van het aanbod op de markt

De autoverzekering vergelijken is in eerste instantie interessant omdat je er een goed beeld door krijgt van het aanbod dat op de markt is terug te vinden. Iedereen beseft in de praktijk uiteraard wel dat we een onderscheid maken tussen drie verschillende soorten autoverzekeringen, namelijk:

  1. De WA-verzekering;
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering;

Dit gezegd hebbende zijn bovenstaande opties lang niet alles. Tijdens het uitvoeren van een vergelijking zal dan ook al snel duidelijk worden dat er nog sprake is van heel wat aanvullende dekkingen. Wat dit betreft zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een extra dekking voor een rechtsbijstand, maar wat ook te denken van een zogenaamde inzittendenverzekering? Hoe dan ook zal je in de praktijk een goede vergelijking nodig hebben om finaal de juiste keuze te kunnen maken.

2.) Een autoverzekering vergelijken kan je helpen een mooie besparing te realiseren

De nummer één reden voor het merendeel van de mensen die kiezen voor een autoverzekering vergelijken heeft te maken met het feit dat ze op die manier de verzekeringspremie die ze moeten betalen kunnen drukken. Ondanks het feit dat bijvoorbeeld de WA-verzekering een bij wet verplichte verzekering is moet het gezegd dat ze niet over een vastgestelde premie beschikt. Dit betekent met andere woorden dat elke verzekeraar binnen bepaalde limieten de mogelijkheid heeft om zelf te bepalen welke premie er precies in rekening wordt gebracht. Het uitvoeren van een vergelijking maakt gelijk duidelijk welke verzekeraars over de meest voordelige mogelijkheid beschikken.

Hou er wel rekening mee dat je tijdens een autoverzekering vergelijken nog geen honderd procent correct beeld krijgt van de premie die je zal moeten betalen. Er wordt standaard door het vergelijkingssysteem immers geen rekening gehouden met zaken zoals bijvoorbeeld het schadeverleden van de bestuurder. Toch is dit zeer belangrijk. Een sterk negatief schadeverleden kan er namelijk in de praktijk voor zorgen dat de premie van je verzekering significant duurder zal uitvallen. Op het ogenblik dat je ervoor kiest om een vergelijking uit te gaan voeren voor een bepaalde autoverzekering is het vanzelfsprekend dat je hier rekening mee zal willen houden.

3.) Je weet zeker dat je kiest voor de voor jou beste verzekering

De autoverzekering vergelijken zorgt er in de praktijk voor dat je instant een goed beeld krijgt van het type verzekering welke voor jou het meest interessant is om af te sluiten. Dat is zeer belangrijk. Veel mensen gaan via het internet op zoek naar de beste autoverzekering. Dat is natuurlijk logisch, maar het moet gezegd dat er in de praktijk helemaal geen sprake is van één bepaalde autoverzekering die voor iedereen als het beste exemplaar kan worden bestempeld. Dat is het gevolg van het feit dat heel wat diverse zaken een impact hebben op wat nu precies de interessantste keuze is. Denk hierbij in de praktijk concreet aan onder meer de zaken die je hieronder aantreft:

  • De specificatie van de auto waarover je beschikt;
  • Naar welk type autoverzekering jouw voorkeur uitgaat;
  • Of je bepaalde extra dekkingen eveneens wenst af te sluiten;

Naast bovenstaande punten zijn er doorgaans nog heel wat andere zaken waar je ook altijd aandachtig voor zal willen zijn bij een autoverzekering vergelijken. Zowel bij een autoverzekering vergelijken als bij het gewoon afsluiten van een bepaald exemplaar dien je bijvoorbeeld ook steevast de nodige aandacht te besteden aan het eigen risico dat van toepassing is.

Bij heel wat vergelijkingen is het zo dat het (standaard) eigen risico wordt aangeduid. Je zou er als mogelijke verzekeringnemer voor kunnen kiezen om hiermee akkoord te gaan, maar het is eveneens mogelijk om dit eigen risico nog enigszins naar wens aan te laten passen. Wat de mogelijkheden hiertoe precies zijn kan sterk afhankelijk zijn van de verzekeraar in kwestie. Dit is een zeer belangrijk aandachtspunt om bij stil te blijven staan.

4.) De autoverzekering vergelijken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn

Tot slot is het zo dat veel mensen bij een autoverzekering vergelijken denken aan vroeger. Toen was het namelijk zo dat ze genoodzaakt waren om een offerte aan te vragen bij verschillende verzekeraars. Pas wanneer ze deze offertes hadden ontvangen, beschikken ze bijgevolg over de mogelijkheid om ze tegenover elkaar af te wegen. Het spreekt voor zich dat deze manier van werken vaak behoorlijk wat voeten in de aarde had. Bovendien is het zo dat het ook een behoorlijke tijd duurde voordat mensen erin slaagden om uiteindelijk die ene verzekering voor hun auto af te kunnen sluiten waar ze naar op zoek waren. Tegenwoordig is dat gelukkig heel wat eenvoudiger via Alpina Financieel Advies.

Vandaag de dag heb je voor wat een autoverzekering vergelijken de mogelijkheid om een keuze te maken tussen twee verschillende opties. Specifiek kan er hierbij worden gedacht aan de volgende:

  1. Het uitvoeren van een vergelijking op een objectieve vergelijkingssite;
  2. Een vergelijking uitvoeren op de website van een verzekeraar;

In het merendeel van de gevallen kiezen potentiële verzekeringnemers gelukkig voor de eerste optie. Dat is veruit de interessantste omdat je enkel en alleen op die manier bent verzekerd van een echt objectieve uitkomst van de vergelijking. Dat is bij de tweede optie uiteraard niet het geval. In die situatie zal de verzekeraar er namelijk in de praktijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat je kiest voor zijn verzekering. Dat kan je hem niet kwalijk nemen, maar zo betaal je doorgaans toch te veel.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *