Mijn BMW is total-loss, maar kan ik daar nog wat mee?

door

in

Wanneer jouw auto total-loss is verklaard, betekent dat dat de kosten om de auto te reparen, hoger zijn dan de waarde van de auto zelf. Dit betekend dat het het eigenlijk niet meer waard is om jouw auto helemaal te repareren. Balen dus! Helaas zit ongeluk in een klein hoekje en is het al snel mogelijk dat jouw auto total-loss wordt verklaard door een ongeval, brand of zelfs door een overstroming. Voor veel mensen is het verliezen van hun BMW een enorme terugslag, omdat vaak wordt gezegd dat je er niks meer mee kan doen en omdat reparaties vaak enorm duur uitvallen. Dit is niet helemaal waar. In dit artikel bespreken wij een aantal opties die jij hebt wanneer jouw BMW total-loss is verklaard. Op deze manier haalt jij het maximale uit jouw BMW, omdat er altijd iemand is die jou BMW onderdelen gebruikt

BMW Sloperij

Een van deze opties is om de auto te verkopen aan een sloperij. Bepaalde sloperijen zullen je geld geven voor jouw auto, zelfs als ie helemaal total-loss is. In het geval dat jij een BMW hebt die total-loss is, kan je deze altijd nog verkopen aan een BMW sloperij. Een BMW sloperij is een bedrijf dat zich richt op het demonteren van BMW’s die total-loss zijn verklaard. Wanneer ze de auto gemonteerd hebben, verkopen ze de bruikbare onderdelen weer door aan andere bedrijven of particulieren. Dit is een slimme techniek aangezien tweedehandse onderdelen vaak aanzienlijk goedkoper zijn dan nieuwe onderdelen voor een BMW. Dit is een win-win voor beide partijen. Op deze manier zorg jij er toch nog voor dat je geld haalt uit jouw BMW die eigenlijk niet meer bruikbaar is, en ben je op een eenvoudige manier van jouw BMW af. Aan het eind van de dag is het belangrijk dat je probeert om elk onderdeel nog te verkopen, zodat je aankoop niet helemaal in rook is opgegaan. 

Een nieuwe BMW
Een nieuwe BMW

Onderdelen

De andere optie is om jouw BMW te houden en hem te gebruiken voor onderdelen. Dit is helemaal een goede optie wanneer je zelf handig bent met auto’s. Je zou dan de onderdelen kunnen behouden om deze te gebruiken voor een andere auto waarmee je aan het sleutelen bent. Ben je niet zo goed met auto’s, dan is dit nog steeds een solide optie. Je zou dan namelijk zelf de onderdelen kunnen verkopen op particulieren websites zoals Marktplaats. Hier is er altijd wel iemand te vinden die BMW onderdelen gebruikt of zoekt. Onthoudt wel dat deze optie vereist dat je een garage of andere plek hebt waar de auto opgeslagen kan worden. Wanneer de auto onrijdbaar wordt verklaard, betekent dit dat deze niet meer op de open weg mag staan. 

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *