Tankpas

Rijd je elektrisch of overweeg je om dat te doen?

door

in

Elektrisch rijden is ontzettend voordelig in vergelijking met het rijden in een auto die op brandstof rijdt. De voordelen van elektrisch rijden richten zich vooral op de reiskosten en op de aanschaf van een elektrische auto. Voor zowel zakelijke als particuliere rijders zijn veel voordelen te halen uit elektrisch rijden. Voor particulieren zijn er verschillende regelingen die elektrisch rijden aantrekkelijk maken. Zakelijk rijders kunnen gebruik maken van fiscale voordelen.

 

Wanneer je kiest om een elektrische auto aan te schaffen zul je een paar dingen moeten regelen. Net als bij iedere auto zul je een autoverzekering af moeten sluiten. Dat is voor een elektrische auto niet anders. Kijk daarnaast naar het eventueel laten plaatsen van een laadpaal. Een laadpas is daarbij handig voor onderweg en werkt hetzelfde als een tankpas. Zo’n laadpas is dus ontzettend handig in gebruik.

 

Financiële voordelen van een elektrische auto

Als je elektrisch rijdt zul je gebruik kunnen maken van de voordelige stroomtarieven in plaats van de dure brandstofprijzen. Daarnaast kun je gebruik maken van diverse regelingen. De SEPP subsidieregeling voor particulieren kan ervoor zorgen dat je aanschafgeld kunt terugvragen van bepaalde elektrische auto’s. Hiervoor zul je natuurlijk aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Je kunt subsidie terugvragen als je een auto hebt gekocht of leaseovereenkomst hebt getekend in 2022. Het is mogelijk om een bedrag tussen de €2.000,- en €3.350,- terug te vragen als je voldoet aan de voorwaarden. Voor zakelijke ondernemers zijn weer andere soorten aftrek mogelijk. Je kunt als ondernemer geen gebruik maken van subsidies maar wel van fiscale voordelen zoals een lagere bijtelling en btw-voordelen.

 

Aanmelden voor een laadpas en tankpas

Als je het gemak wil van snel kunnen tanken of opladen, dan is een pas ideaal. Zeker voor zakelijk gebruik is een tankpas of laadpas aan te raden. Aan het einde van de maand krijg je de kosten op een overzichtelijke factuur. Alle tankbeurten en ook eventuele bezoekjes aan de carwash en andere gerelateerde zaken kun je via de tankpas bijhouden. Met de tankpas kun je naar alle tankstations in de Benelux. Je kan zowel bemande als onbemande pompen gebruiken waardoor je nooit een pomp voorbij hoeft te rijden. Je kunt de tankpas ook koppelen aan een app. Hierdoor heb je direct inzicht in je gegevens, wat wel zo makkelijk is.

Tankpas
Een tankstation.

 

Een laadpas gebruiken

De tankpas en de laadpas hebben dezelfde voordelen. Met de laadpas kun je meer dan alleen de auto opladen. Via een app kun je een laadpaal zoeken die bij jou in de buurt staat. Met een pasje start of stop je het opladen bij een oplaadpunt of parkeerplaats. Je kunt de pas dus ook voor parkeren gebruiken. Met de laadpas staan parkeerkosten en andere zaken overzichtelijk op één factuur. Net als bij de factuur van de tankpas scheelt dit veel tijd. Het is fiscusproof waardoor je de factuur makkelijk kunt declareren. Je boekhouder zal je dankbaar zijn als je van dit systeem gebruik maakt.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *