Auto kapot

Is goedkoop duurkoop bij een autoverzekering?

door

in

Je hebt ongetwijfeld wel eens van het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ gehoord. Met dit gezegde wordt aangegeven dat het eigenlijk verstandig is om in bepaalde situaties net iets meer geld te investeren. Is dat ook het geval bij een autoverzekering? Ja, eigenlijk wel.

Als je op zoek naar een nieuwe autoverzekering gaat, moet je een uitgebreid vergelijk maken. Een vergelijk waarbij je op verschillende facetten moet letten, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken. Bij het maken van dit vergelijk speelt het prijskaartje uiteraard een belangrijke rol. Het advies is echter om je niet volledig op dit prijskaartje te richten.

Let goed op de dekking

Ga je voor een WA autoverzekering? Of gaat je voorkeur toch uit naar een WA volledig casco autoverzekering? Zoals je wellicht al weet, heb je de keus uit meerdere soorten dekkingen. De WA volledig casco autoverzekering is de meest uitgebreide, maar daar betaal je dan ook (flink) voor.

Als je geld wilt besparen, kun je ook voor een WA autoverzekering kiezen. Mocht je echter schade krijgen, krijg je mogelijk niet het gewenste bedrag uitgekeerd. Ook is het mogelijk dat je volledig zelf voor de schade op moet draaien. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is hier dus absoluut op van toepassing.

autoschade
Bij flinke autoschade wil je goed verzekerd zijn

Let goed op alle voorwaarden

Kijk niet alleen goed naar de dekking van de autoverzekering, maar ook goed naar de voorwaarden. Check bijvoorbeeld of je de dagwaarde van de auto uitgekeerd krijgt bij een diefstal of de economische waarde of de taxatiewaarde. Er bestaan in ieder geval cruciale verschillen op het gebied van voorwaarden.

Lees je goed in

Uiteindelijk is er maar één goede tip te geven: richt je niet alleen op de prijs, maar lees je goed in. Maak bijvoorbeeld een goed vergelijk tussen de verschillende dekkingen, check autoverzekering Kassa, lees overige reviews op het internet en doe navraag bij specialisten.

Jij bent echter degene die uiteindelijk sowieso de keuze moet maken. Maak deze keuze op basis van gezond verstand en op basis van onderbuikgevoel, maar zeker niet op basis van het prijskaartje. Ja, het te betalen bedrag is belangrijk, maar dit mag eigenlijk niet alles zijn waar het om draait.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *