GPS tracker auto

Een volgsysteem auto: maak er een slimme auto van

door

in

Met een volgsysteem auto, ook wel GPS tracker genoemd, tover je je standaard auto om naar een slimme auto. Vanaf het moment dat je deze in je auto plaatst of aansluit, krijg je via een app allerlei informatie te zien. Wat de tracker precies meet, dat is afhankelijk van het soort apparaat dat je aanschaft en ook de prijs ervan. Hoe duurder de tracker, hoe meer je er mee kan. Zelfs met de meest simpele trackers kun je zien waar je auto is, hoe snel deze rijdt, welke route hij heeft gereden en hoeveel kilometers hij heeft afgelegd. Met een volgsysteem voor je auto hoef je deze dus nooit meer kwijt te raken.

De werking van een volgsysteem auto

Een GPS tracker, de naam zegt het al, werkt met GPS. GPS is een afkorting die staat voor Global Positioning System en werkt met satellieten die rondom de aarde circuleren. Deze satellieten sturen een signaal naar de tracker en kunnen zo exact vertellen waar je auto (of andere voertuig uiteraard) zich op dat moment bevindt. Je kunt een volgsysteem voor je auto zelf installeren door middel van een magneet. Er zijn andere systemen die je aansluit op je auto en waarmee je nog allerlei andere informatie naar voren brengt.

  1. Een volgsysteem met magneet

Kies je voor een volgsysteem auto met magneet, dan installeer je deze gemakkelijk zelf. Je plaatst de tracker ergens op een metalen ondergrond en vanaf het moment dat je hem inschakelt begint deze informatie te sturen. Je ziet waar de auto is via een app en een Google Maps kaart. Je kunt dus ook de snelste route terug naar je auto bepalen. Andere informatie die je ziet is hoe snel je auto op dat moment rijdt en welke route deze heeft afgelegd. Alles gaat 3 maanden terug.

volgsysteem auto
Een slimme auto maken met een volgsysteem
  1. Een ingebouwd volgsysteem

Het is ook mogelijk om je volgsysteem auto in te (laten) bouwen. Deze wordt dan aangesloten op de OBD poort van je auto en leest daar ook informatie uit die je vertellen over de diagnostische storingscodes, de staat van je accu, luchtlekkages en problemen met de brandstofpomp, de luchttemperatuursensor, de snelheidssensor, het roetfilter, enzovoorts. Je ziet dit dan vaak al eerder op je app verschijnen dan dat het lampje in je auto gaat branden. Een ingebouwd volgsysteem auto kan je dus waarschuwen voordat het probleem escaleert.

Zuiniger rijden

Een ingebouwd volgsysteem in je auto van www.tracemaster.nl geeft je ook waardevolle informatie over het rijgedrag van alle bestuurders. Je ziet bijvoorbeeld hoeveel de motor stationair draait, hoe voorzichtig er geremd wordt en hoe hard iemand rijdt. Aan de hand daarvan kun je het rijgedrag bijstellen, heb je minder brandstof nodig, doe je langer met je remschijven en stoot je minder uitlaatgassen uit. Een ingebouwd volgsysteem is bijzonder handig als er meerdere mensen met de auto rijden en als je milieubewuster wilt gaan rijden. Daardoor wordt niet alleen je auto slimmer, maar de bestuurders worden dat ook.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *