snelweg verlichting

Het belang van goede wegverlichting

door

in

Wegverlichting is vooral belangrijk voor de veiligheid of voor het gevoel van veiligheid. Mensen zijn ‘dagdieren’. Daarom hebben wij geen goed zicht in het donker en baseren wij onze waarneming van de omgeving hoofdzakelijk op het zicht. Vanuit onze evolutie hebben wij een angst voor het donker ontwikkeld. Omdat roofdieren op de loer lagen en mensen aanvielen. De moderne bron voor dit gevoel van angst is het gevaar te worden aangevallen door zwerfhonden of dieven. Voor automobilisten is het gewoon gemakkelijker om voetgangers te zien en ze te ontwijken. Licht verschuift de angst van de dag- naar de nachtdieren. Als je erover nadenkt, werden straatlantaarns uitgevonden vóór de straten in de vorm van kampvuur in het midden van het kamp. Je zou kunnen zeggen dat straatverlichting het moderne kampvuur is.

Belangrijke voordelen van LED wegverlichting

Wegverlichting biedt een aantal belangrijke voordelen. Het kan worden gebruikt om de veiligheid in stedelijke gebieden te bevorderen. Het kan de levenskwaliteit verhogen door de uren dat het licht is kunstmatig te verlengen zodat er langere tijd diverse activiteiten kunnen plaatsvinden. Wegverlichting verbetert ook de veiligheid voor automobilisten, fietsers en voetgangers.

straatverlichting
Wegverlichting

LED-technologie is uitermate geschikt voor wegverlichting. Veel mensen weten al dat ze milieuvriendelijk zijn omdat ze zo weinig energie verbruiken en lagere onderhoudskosten hebben. Dat maakt ze tot het licht bij uitstek voor gemeentebesturen en andere verantwoordelijken voor de verlichting van onze paden, wegen en parkeerplaatsen. Veel mensen denken echter dat daar de voordelen ophouden. Niets is minder waar.

8 voordelen

  • LED-lampen bereiken direct de volle lichtsterkte – Ze hebben geen tijd nodig om op te warmen, waardoor ze een flexibele lichtbron zijn.
  • Veel milieuvriendelijker – Ze bevatten geen lood of kwik en stoten geen giftige gassen uit. Ze stoten ook minder CO2 uit.
  • Insecten houden niet van LED-lampen – Dit komt omdat ze geen ultraviolette straling afgeven en verzegeld zijn om ze tegen het buitenleven te beschermen.
  • Minder verblinding – Omdat ze op het wegdek zijn gericht, hebben ze geen slechte invloed op het zicht van de bestuurder.
  • Nauwkeurige kleurweergave – LED-straatverlichting produceert een nauwkeurigere kleurweergave, waardoor het voor bestuurders en anderen gemakkelijker wordt om objecten te herkennen.
  • Hogere lichtopbrengst – LED-lampen presteren beter bij lagere temperaturen, wat gunstig is tijdens de wintermaanden.
  • Bestand tegen de meeste weersomstandigheden – Ze zijn stofdicht, waterdicht en werken bij alle temperaturen.
  • Minder lichtvervuiling – LED straatverlichting werkt op een manier die betekent dat dit niet gebeurt.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *