Auto dippen in plaats van spuiten?

Heb je wel eens gehoord van PlastiDip? Nee? Dan is dat goed nieuws voor je, want met PlastiDip kun je je auto dippen in plaats van spuiten. Met deze dip fleur je je auto op én bescherm je deze ook nog eens. Lees snel verder om erachter te komen wat auto dippen is.

Wat is PlastiDip?

PlastiDip is een alternatief wat sneller en goedkoper is voor het wrappen of overspuiten van een voertuig of object. Het is een verwijderbare verf die niet alleen de ondergrond beschermt, maar ook een nieuwe look geeft. Je kunt de dip jaren later er ook weer gemakkelijk afhalen. Deze dip is een dunne kunststof coating die je auto goed beschermt tegen sneeuw, hagel, steenslag, pekel, enzovoorts.

De voordelen van dippen

De dip blijft heel lang zitten omdat deze zeer duurzaam en sterk is. Je kan jaren met je auto rijden zonder dat deze kleurverlies oploopt. Echter is het verwijderen van de dip zeer makkelijk, je kunt het er eenvoudig aftrekken als je toe bent aan een nieuw laagje. De originele lak van je auto wordt door de PlastiDip niet beschadigt, indien deze op de juiste manier wordt aangebracht. Je kunt de gedipte auto ook gewoon wassen, al wordt het aangeraden dit met de hand te doen in plaats van de wasstraat. Dit om de levensduur van de dip te verlengen. Je kunt je auto laten dippen in de volgende kleuren: zwart, wit, grijs, blauw, rood, geel, groen, oranje, paars en roze.

Auto een andere kleur geven: kan dat zomaar?

Als je denkt dat je zodra je je auto van een ander kleurtje voorziet, je meteen in aanraking komt met de politie. Dit hoeft niet als je je auto dipt. Zolang je het deel waar je chassisnummer in gegraveerd staat niet voorziet van een dipcoating, zijn er geen problemen. De politie kan gewoon nog de originele kleur van de auto zien en er is dan geen reden om je een bekeuring te geven. De kleur is niet permanent, en dit hoef je dus niet door te geven aan het RDW.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *