Welke verzekering past bij mijn auto?

Je hebt een aantal verschillende autoverzekeringen. In deze tekst gaan we bekijken welke auto verzekering het best bij jou past.  Door een goede autoverzekering af te sluiten rij je al een heel stuk prettiger!

Verplichtingen

Als je een auto aanschaft, ben je verplicht een autoverzekering met minimaal WA-dekking te hebben. Wanneer je een ongeluk veroorzaakt waardoor zij schade oplopen. Heb je schade aan je eigen auto, dan dekt een WA-verzekering deze schade niet.

De WA-dekking wordt over het algemeen aangeraden voor auto’s die 8 jaar of ouder zijn.

Soorten verzekeringen

Het is erg belangrijk om te bepalen waarvoor je verzekerd wil zijn.  Als je dit niet weet dan zou ik je daar toch echt even in gaan verdiepen. Hieronder zie je met welke dekking je welke schades verzekerd.

Beperkt Casco: Diefstal, inbraak en ruit-, brand- of stormschade aan je eigen auto wordt ook vergoed. Schade aan je auto door eigen schuld niet.

Volledig Casco (Allrisk): Schade aan je auto door een ongeluk dat je zelf hebt veroorzaakt of schade door vandalisme wordt ook vergoed.

WA: Schade die je met je auto bij anderen veroorzaakt wordt vergoed. Je eigen schade wordt niet vergoed.

Als je niet weet welke autoverzekering je wil, dan kan je een autoverzekering vergelijker gebruiken. Door dit te doen zal je de juiste verzekering vinden.

autoverzekering
autoverzekering

Tips

 Als je schade hebt opgelopen is het verstandig om eerst te kijken of het kleine schade betreft of een grote schade betreft. Wanneer je een kleine schade hebt, kan het voordeliger zijn om deze zelf te betalen. Bij het claimen van schade verlies je meestal je no claimkortig. Doordat dit gebeurt zal je premie stijgen en moet je meer betalen.

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijg je de keuze om het in maanden te betalen of in één keer alles te betalen. Verzekeraars hanteren vaak een toeslag als je in termijnen betaald. Dus als je geld achter de hand hebt, dan kan kiezen voor een jaarbetaling een mooie manier zijn om geld te besparen.

Doordat iedere autoverzekering weer anders is dan de ander, is het verstandig om je goed te verdiepen in dit onderwerp. Je kan hier niet te veel onderzoek doen, want hoe meer kennis, hoe makkelijker jij je verzekering weet te kiezen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *