Is een leaseauto voordelig voor jou?

Is een leaseauto voordelig voor jou?

Als jouw werkgever je een leaseauto aanbied is het lastig om nee te zeggen. Je krijgt er namelijk een representatieve auto voor en de kosten voor onderhoud en tanken zijn meestal bij de leaseprijs inbegrepen. Toch is het financieel niet altijd voordelig om een leaseauto te nemen. Vaak wordt er door je baas een bedrag van je loon ingehouden. En als je deze auto ook privé wilt gebruiken krijg je te maken met leaseauto bijtelling en dit bedrag kan aardig snel oplopen.

Is een leaseauto voordelig voor jou?
Weet jij hoe het zit met de bijtelling van je leaseauto? Bekijk goed of een leaseauto voordelig is voor jou.

Kosten

Bij het aanschaffen van een leaseauto worden altijd de kosten van de werkgever en de kosten voor de weknemer op papier vastgelegd. Soms vraagt de werkgever een bijdrage voor het beschikbaar stellen van een leaseauto aan de werknemer. Daarnaast kan de werkgever er voor kiezen of de brandstofkosten voor een deel of volledig worden vergoed. Zo is er een optie voor de werkgever om alleen de zakelijke kilometers te vergoeden, maar het komt ook vaak voor dat de werkgever alle kilometers betaald.
Naast deze kosten is er ook nog de bijtelling. Je betaald een bepaald percentage over de aanschafprijs van je auto. Het percentage hangt af van de zuinigheid van de auto, hoe zuiniger de auto is, hoe minder hoog het percentage is. Het is slim om vooraf je bijtelling te berekenen zodat je niet verrast wordt door extra kosten.

Voordelen

Een groot voordeel is dat echt alles bij het vaste maandbedrag is inbegrepen. Zoals eerder genoemd kan het zijn dat je werkgever alle kilometers vergoed met een tankpas. Je hoeft je daarnaast ook geen zorgen meer te maken over belasting en verzekeringen. Je bespaard dus niet alleen op brandstof en de aankoop van je auto, maar ook de andere kosten komen te vervallen.

Omdat er zo veel verschillende leasecontracten zijn is het dus belangrijk dat je vooraf goede afspraken maakt met je werkgever. Bereken welke kosten je bespaard en wat je extra gaat betalen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *